Ny 24-årsgrense i familieinnvandringssaker

Fra og med 1. januar 2017 endres aldersgrensen for par som skal etablere seg i Norge.

Både den som søker om familieinnvandring og personen i Norge må være fylt 24 år. Kravet gjelder for ektefeller, samboere og personer som skal gifte seg, som søker om familieinnvandring med en person som bor i Norge. Det gjelder for de som fyller ut søknadsskjemaet og betaler gebyret i Søknadsportalen etter 31. desember 2016.

Det er Stortinget og regjeringen som har bestemt det nye kravet.

Les mer om det nye kravet og hvem som kan få unntak.


Bookmark and Share